Blogi

Kolme vinkkiä tapahtuman järjestäjälle!

Tässä blogipostauksessa käymme läpi kolme vinkkiä tapahtuman suunnitteluun - keskitymme pääasiallisesti teknisiin ja tilankäytöllisiin tarpeisiin musiikin kannalta!

TILA

Varmastikin tärkeimpiä lähtökohtia onnistuneille juhlille. Monesti firman pikkujouluille, häille ja muille juhlille tapahtumapaikaksi valikoituu hienot ja edustavat tilat, mutta turhan usein huomiotta jää tilan akustinen soveltuvuus bändin tai DJ-setin tarpeisiin. Tähän kannattaa kiinnittää huomiota, koska vieraillekin on varmasti mukavampi kun musiikista saa paremmin selvää ja myös jutustelu käy vaivattomammin pöytäseurueen äänentason noustessa loppuiltaa kohden.

Toinen huomioitava seikka on jättää esiintymislavan eteen reilusti tilaa tanssimiselle! Liian lähelle lavaa asetetut pöytäryhmät eivät välttämättä ilahduta siinä istuvia vieraita lavalta tulevan äänenpaineen osalta.

ESIINTYJÄ

Bändi vai DJ? Tai miksei molemmat. Esiintyjän etsiminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Viimeistään pari kuukautta ennen, mutta etenkin sesongeissa (pikkujoulukausi, kesähäät) kannattaa liikkellä olla jo sitäkin aiemmin.

Kannattaa ottaa puheeksi aikaisessa vaiheessa haluttu musiikkityyli ja soittoajat. Näin pääsette nopeasti yhteisymmärrykseen tarvittavasta ohjelmistosta ja mahdollisista toivebiiseistä. Usein bändit ja DJ:t osaavat myös ehdottaa itse sopivan ohjelmiston juhlaväkeen perustuen.

ÄÄNENTOISTO

Äänentoistoa vuokratessa on hyvä osata hahmottaa seuraavat parametrit:

  • Kuinka monta osallistujaa?

  • Minkä kokoinen tila?

  • Käyttötarkoitus (bändi/DJ/puhe vai kenties yhdistelmä kaikkea)

  • Tarvitaanko juhliin erikseen teknikko päivystämään

HUOM! Vaikka joskus bändeillä on mahdollisuus ottaa oma äänentoisto mukaansa, ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että heidän laitteensa ovat vapaasti käytettävissä iltapäivästä pikkutunneille.

Toimiva ratkaisu voi olla vuokrata yksi äänentoisto puheita ja taustamusiikkia varten jolloin bändin esityksen jälkeen ei käy sitä harmillista tilannetta, jossa bileistä loppuu musiikki bändin pakattuaan omat soittimensa ja äänentoistonsa mukaan!

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! Mukavaa kevättä lukijoille toivottaa Fat Music Finlandin väki.

djstation.PNG